Algemene Informatie

Vroeger een begrip!

Veel ouders van nu kennen het huttenbouw spektakel nog van vroeger.
Sinds 2016 is dit kinderevenement weer op de kaart gezet in een geheel nieuw jasje.
Meppel stad van het water en de grachten…
vandaar de naam Mini Meppel Maritiem!
Samen met ruim 200 kinderen hebben we in vier dagen tijd 40 boten gebouwd waarmee we de laatste dag een tocht door de gracht maakten.
Wat was het een prachtig gezicht en wat hebben we genoten. De foto’s spreken voor zich. Ook dit jaar hebben we het thema Maritiem!
Met ons enthousiaste bestuur hebben we weer enorm veel zin om het wederom te laten slagen!

Bleekerseiland

Om jullie even een kleine indruk te geven:

  • Ruim 200 kinderen in groepjes van 5 bouwen 40 boten!
  • 4 dagen bouwen, spelen en genieten
  • Stapels pallets en hout, tonnen spijkers, touw en jerrycans
  • Hamers, zagen, kwasten, liters verf en doek voor de zeilen
  • Van 9.00 tot 16.00 uur samen eten, drinken, zwemmen, spelen
  • Ruim 100 vrijwilligers actief deze dagen
  • Peddelen door de gracht

Programma in het kort:

Dag 1: Bouwdag
Dag 2: Bouwdag
Dag 3: Pimp my boot dag (verven, versieren enz. kinderen mogen eigen materiaal meenenen). Vanaf 14.30 uur kijkmiddag voor de ouders.
Dag 4: Vanaf 13.00 uur VAART; te water lating van de boten en varen van Bleekerseiland naar Gasgracht. Prijsuitreiking aansluitend aan de Gasgracht aansluitend op het Bleekerseiland, gevolgd door een kinderdisco en her borrel voor alle betrokkenen.

Brengen en ophalen:

Aanvang 09.00 uur. Aanmelden kan vanaf 08.45 uur bij het secretariaat bij de ingang van het terrein. De kinderen moeten zich elke dag aanmelden zodat wij weten wie er die dag allemaal aanwezig zijn. Om 16.00 uur sluiten wij de dag af en kunnen de kinderen opgehaald worden.

Kom op de fiets!

Er is weinig parkeergelegenheid rond het Bleekerseiland, dus kom zoveel mogelijk op de fiets. Wij hebben een bewaakte fietsenstalling bij de ingang van het terrein.

Kleding en schoeisel:

Ieder kind krijgt bij aanvang een shirt in een bepaalde kleur. Voor de herkenbaarheid is het belangrijk dat dit shirt elke dag gedragen wordt. Denkt u aan zwemkleding, handdoek en eventueel een setje droge kleding. Zwemdiploma A is zoals vermeld bij de aanmelding een vereiste.

Zorgt u verder voor goed schoeisel (geen slippers of sandalen). Op het bouwterrein kunnen spijkers liggen en dit kan nare verwondingen veroorzaken.

Via de website  zijn inlegzooltjes verkrijgbaar die de voeten beschermen tegen scherpe voorwerpen. Deze zooltjes kosten € 9,50 per paar plus € 3,50 verzendkosten. Via het inschrijfformulier kunt u deze ook via ons bestellen, dit scheelt de verzendkosten. U betaalt dan € 9,50 per paar. Wij raden dit zeker aan!

Bescherming tegen de zon:

Smeer uw kind van te voren goed in met een zonnebrand met hoge factor die waterproof is. Geeft u eventueel nog zonnebrand mee. Denkt u ook aan een pet.

Ziek of verhinderd:

Mocht uw kind ziek op verhinderd zijn laat het ons dan voor 08.30 uur weten via een van de onderstaande telefoonnummers.

In geval van nood:

Zorg dat u in geval van nood gedurende het evenement bereikbaar bent op de telefoonnummers die u heeft ingevuld op het aanmeldingsformulier. Het is voor kinderen niet toegestaan om mobiele telefoons of andere waardevolle spullen mee te nemen.

Gereedschap:

Ieder team krijgt een ton met gereedschap, spijkers, schroeven enz. Ook beschikken wij over een zagerij waar grotere stukken hout elektrisch gezaagd kunnen worden. De zagerij wordt bemand door een timmerman. Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan eigen gereedschap mee te nemen.

Eten en drinken:

Voor al het eten en drinken wordt gezorgd. Wij verzorgen iedere dag een uitgebreide lunch en 2 tussendoortjes. Bij aanvang krijgt ieder kind een bidon met zijn/haar naam erop.

Deze bidon kan gedurende de hele dag worden gevuld met ranja of water. Gebruik deze bidon ook, zo hebben we zo min mogelijk kans op wespen.

Website en Facebookpagina:

Tijdens het evenement houden wij u op de hoogte via de website en via onze facebookpagina. Elke dag zijn er leuke filmpjes, blogs en foto’s te vinden.

Gedragsregels:

We zijn met veel kinderen en we willen een veilig en gezellig feest met elkaar vieren. Het is erg belangrijk dat er goed geluisterd wordt naar de aanwezige vrijwilligers en dat kinderen zich aan de regels houden. Mochten er omstandigheden zijn die de veiligheid of de sfeer niet ten goede komen dan is het bestuur van Mini Meppel bevoegd om u te bellen en u te vragen om uw kind op te komen halen.

Bereikbaarheid bestuur Mini Meppel

Heeft u vragen? Wij zijn bereikbaar via info@minimeppel.nl

Tijdens het evenement van 20 t/m 23 augustus 2019 zijn wij bereikbaar via 0655771263

Onze Fantastische Sponsoren!

Om dit evenement weer mogelijk te maken zijn wij als Stichting Mini Meppel erg afhankelijk van sponsoren, giften en subsidies. Wij zijn een Stichting zonder enige vorm van winstbelang, want elke cent wordt in het evenement gestopt.

Daarom zijn wij trots op de volgende sponsoren: